Nemrégiben, egy baráti társasággal az ország keleti csücskében, Szatmárban jártunk. Csodás helyeken jártunk, a vendéglátó Enghy család kalauzolásával, többek között a Panyolai Pálinkafőzdében is látogatást tettünk. A pálinkák mellett a beléjük áztatott gyümölcsöket is megkóstolhattuk.
A kóstolásra szánt gyümölcs maradékával távozva úgy döntöttünk, bonbont készítünk belőle.
Recepteket bőven találtam a neten, s az alapanyagok beszerzése után neki is fogtunk.
Egy részükből karácsonyi ízesítésű trüffel készült.
Bőszen gombócoztak a lányok:
A gombócokat pedig dióba, fahéjba, kókuszba és tortadarába forgattuk.
Nem hazudtoltam meg magam, a papírkapszlikat is saját magunk gyártottuk,
Előkaptam a Sizzix vágógépet. kivágtuk a mintát selyempapírból és két pohár között megformáztuk őket.
Közben valódi bonbonok is készültek szilikon formában.
Előzetesen egy levendulás csokikrémet főztem, azzal töltöttük meg a csokihüvelyeket, és egy-egy meggyet is raktunk a belsejébe.
Csomagolás előtt így nézett ki a nagyasztal a konyhában:
A maradék körte és meggy
végül a maradék csokikrémben fürdött, és meghempergett a maradék kókuszban, dióban.
Csak úgy egyszerűen.
És végül a dobozokat is magunk készítettük, Csinos masnit is kaptak.
Mondanom sem kell, a végére nyakig csokisak lettünk.
Igazi vidám, csajos délután volt.
Karácsony előtt megismételjük lányok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése