2014. szeptember 29., hétfő

A Panyolai Bon - Bon

Nemrégiben, egy baráti társasággal az ország keleti csücskében, Szatmárban jártunk. Csodás helyeken jártunk, a vendéglátó Enghy család kalauzolásával, többek között a Panyolai Pálinkafőzdében is látogatást tettünk. A pálinkák mellett a beléjük áztatott gyümölcsöket is megkóstolhattuk.

A kóstolásra szánt gyümölcs maradékával távozva úgy döntöttünk, bonbont készítünk belőle.
Recepteket bőven találtam a neten, s az alapanyagok beszerzése után neki is fogtunk.

 Egy részükből karácsonyi ízesítésű trüffel készült.

Bőszen gombócoztak a lányok:





  A gombócokat pedig dióba, fahéjba, kókuszba és tortadarába forgattuk.


Nem hazudtoltam meg magam, a papírkapszlikat is saját magunk gyártottuk, 
Előkaptam a Sizzix vágógépet. kivágtuk a mintát selyempapírból és két pohár között megformáztuk őket.



 Közben valódi bonbonok is készültek szilikon formában. 

Előzetesen egy levendulás csokikrémet főztem, azzal töltöttük meg a csokihüvelyeket, és egy-egy meggyet is raktunk a belsejébe.





 Csomagolás előtt így nézett ki a nagyasztal a konyhában: 


A maradék körte és meggy


végül a maradék csokikrémben fürdött, és meghempergett a maradék kókuszban, dióban.
Csak úgy egyszerűen.


 És végül a dobozokat is magunk készítettük, Csinos masnit is kaptak.


Mondanom sem kell, a végére nyakig csokisak lettünk.


Igazi vidám, csajos délután volt.
Karácsony előtt megismételjük lányok!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése