2015. április 12., vasárnap

Kincses ládikó, avagy a fadoboz új élete

Nemrégiben az Ecseri Piacon jártunk.
Legkisebb gyermekem kíváncsi lett arra, hogy milyen is egy használt cikk piac. Gondoltunk egyet, és szombaton reggel felkerekedtünk.

Végigjártuk, különösebb cél nélkül, csak az ismerkedés kedvéért, de jó alkalom volt a beszélgetésre. Egy- egy tárgy kapcsán régi emlékeket, gyerekkori eseményeket idéztem fel, meséltem róla a fiamnak. Természetesen vásárfia nélkül nem lehet távozni. Ő egy sétapálcával , én egy régi fadobozzal távoztam.

Egy fadobozzal, ami ugyan jó állapotban volt, de borzalmas, oda nem illő fogantyúval, és össze-vissza karcolva várta, hogy új életre keljen. (Sajnos kiindulási fotó nem készült.)

Pár napig csak nézegettem, simogattam, vártam az ihletet, milyen is szeretne lenni, aztán, ahogy lenni szokott, belevetettem magam. 
Kívül elefántcsont fehér lett, belül pedig olajfa zöld.
Pentart Dekor Paint Soft festékeket használtam.Aztán túl mélynek találtam, kellett bele egy betét. S ha már betét, legyen rekeszekre osztva a sok apróságnak, ami majd belekerül. Szóval "asztalosnak" álltam, fűrészeltem, daraboltam, csiszoltam, szögeltem, ragasztottam, majd az  egészet lefestettem.

A láda sarkaiba kis pöckök kerültek, ezeken tud megülni a betét.


S lőn..


De nagyon üresnek találtam, kellett rá valami díszítő elem.


Pentart 3D por kevertem festékkel, és stencillel felvittem a mintát a dobozra.


Végül fogantyút, zárakat és lábakat kapott...és ilyen csinos lett.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése