2015. augusztus 26., szerda

Az alma meg a fája...avagy mi történt a nyáron

Gyorsan elszaladt a nyár. Sok mindent terveztem, de  nem minden valósult meg belőle. De ez nem baj, mert a pihenésre is szükség volt. 

Azért készült néhány képeslap és kártya szülinapokra, nemzetközi táborozáshoz ajándék kísérőnek.

Elkészítettem egy akasztós fűszerszárítót, ha már a kiskertben burjánzanak a fűszernövényeim.Egy szigligeti nyaralás alkalmával - Bárdócz Évi lelkes beszámolóin felbuzdulva - ellátogattam a tapolcai zsibvásárra, ahol régen áhított kőporcelán edényekre tettem szert. Emiatt kissé át kellett rendezni a konyhát, így új,  fűszeres fiókot kreáltam magamnak, felcímkézett üvegekkel.  Hogy ez milyen praktikus! Előbb is eszembe juthatott volna.Rész vettem egy tanfolyamon is a Fehér Levendula Műhely szervezésében, ahol új technikákkal és nagyon kedves alkotótársakkal ismerkedtem. Nagyon jó hangulatú délután volt, köszönet érte. Gyönyörű, gyertyatartókat készítettem.Középső gyermekem újragondolta a szobáját, így kipróbálhattam a bútorfestést is. Nem kis kihívás sötétbarna szekrényből fehéret csinálni.És most jön az alma, meg a fája. 
Máté fiam is szeret alkotni, folyton fúr- farag valamit.

Büszkén mutatom meg legújabb alkotását, ami  szintén az újrahasznosítás elveit követve készült: 

Pezsgős üvegből asztali lámpa.


Miután megvette a lámpához szükséges foglalatot (a pezsgőt már réges-régen megittuk) és vezetéket ( így egyben, készen lehet kapni), csak az üveget kellett kifúrnia. A próbafúrás tapasztalataiból tanulva óvatosan, sok szünettel - hogy hűlni tudjon üveg és fúró - elkészült a lyuk. És az üveg is egyben maradt. Összeállítás, égő, majd irány az Ikea, ahol a megfelelő méretű lámpaernyőt megtalálva kész is lett a lámpa.

Fantasztikusan jól mutat a szobájában.Nem mellesleg az Etsy-n valaki több mint 48 000 Ft-ért árul egy ilyen, Dom Perignon-os üvegből készült lámpát.

Szóval nagyon büszke vagyok a fiamra, és az alkotására.

Hamarosan jövök az új tanévre tervezett foglalkozásokkal.

2 megjegyzés:

  1. Mozgalmas nyarad volt, a lámpa őrült klassz! A szárítóról írhatnál bővebben:)

    VálaszTörlés
  2. Nem bonyolítottam túl a dolgot. 2 cm-es lécből egy kisebb és egy nagyobb téglalapot ragasztottam és szögbelövővel rögzítettem. A sarkoknál csavarozható kampók vannak. Készen kapható szúnyoghálóval fedtem, ami öntapadós tépőzárral rögzül. Néhány helyen odaszögeltem, hogy biztosabban tartson. Spárga vagy lánc. Legfelül egy kampó fogja össze a négy szálat.

    VálaszTörlés